[RESOLVED] P3D v4.1 Axis Calibration not working

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
RMM Guam
Posts: 11
Joined: Mon Sep 26, 2016 11:54 pm

[RESOLVED] P3D v4.1 Axis Calibration not working

Postby RMM Guam » Thu Jan 04, 2018 4:22 am

Hello..

Just setting up a new installation of P3D v4.1. I do not use FSUIPC. I use FSForce for my Iris Dynamics Yoke. Also have the Saitek Throttle Quadrant and Saitek Cessna Trim Wheel.

All devices are working as intended and mapping has been double checked to prevent any conflicts or duplicates.

PROBLEM - When I select the Saitek Throttle Quadrant and press the CALIBRATION button, I do not get the proper P3D calibration screen.

Instead, the old internal Windows dialogue box opens up for Game Controllers and wants me to calibrate via Windows. This problem popped up today.

I swear that I already calibrated the Throttle Quadrant yesterday inside P3D and all went normally.

Why the link to Windows Game Controllers now?
BTW.. Just thought to also mention that I have switched from RawInput to DirectInput on advice from FS Force. FSForce could not see the Trim Wheel for some reason. I don't recall what input I was using in P3D v3.4. But I don't remember switching from Raw to Direct. By this change FS Force no longer reported an error regarding the Trim Wheel.

Please advise.

RMM

RMM Guam
Posts: 11
Joined: Mon Sep 26, 2016 11:54 pm

Re: P3D v4.1 Axis Calibration not working

Postby RMM Guam » Wed Jan 10, 2018 7:14 am

I reinstalled everything. Now the calibration function is working fine.


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests