Weapons Panel Causes Sim Crash

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the additional features present in the Prepar3D Professional Plus client application.
superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Sat Apr 13, 2019 9:12 pm

After the 4.5 update, calling up the weapons panels causes the simulator to crash.

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 2271
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby Rob McCarthy » Tue Apr 16, 2019 6:40 pm

Hello,

We're not able to reproduce this issue. Are you only seeing this with specific vehicles?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Tue Apr 16, 2019 10:14 pm

It happens with the C-130 AND the F-16. I’m pretty sure it’s the gauge and doesn’t matter which plane.

superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Wed Apr 17, 2019 6:37 am

More info.

There is a fault in the kernalbase.dll according to event viewer.

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 2271
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby Rob McCarthy » Wed Apr 17, 2019 4:22 pm

Are you seeing this on a clean install?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Thu Apr 18, 2019 6:26 am

Client and content update only.

superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Sun Apr 28, 2019 12:52 am

Can anyone else on the team test to see if they get a crash as well?

superskullmaster
Posts: 16
Joined: Thu Oct 26, 2017 4:27 pm

Re: Weapons Panel Causes Sim Crash

Postby superskullmaster » Mon May 13, 2019 3:30 am

You can close this one.

Turns out I had 4.4 client but 4.5 content. I'm guessing they didn't like each other. Weapons Panel is working properly.


Return to “Prepar3D Professional Plus Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests