[FIXED] Bug: Professional Plus Weapons Drawing. Z value problem. Weapons behind other objects [VIDEO]

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the additional features present in the Prepar3D Professional Plus client application.
minime
Posts: 1198
Joined: Mon Jun 10, 2013 4:33 pm

Postby minime » Wed Dec 04, 2013 10:41 am

There is a bug that does not happen all the time, but will make weapons appear behind objects.

I am unable to replicate this at will, but it happens to me every day.



http://www.youtube.com/watch?v=mYK6Btiu69Y&feature=youtu.be

WBard
Posts: 1034
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:23 pm

Postby WBard » Wed Dec 04, 2013 10:48 am

Thanks for the video, we'll look into the z ordering issue there.

Adam Breed
Lockheed Martin
Posts: 1385
Joined: Mon Sep 20, 2010 6:17 pm

Postby Adam Breed » Fri Dec 20, 2013 11:16 am

Hi minime,



Do you see this issue with specific weapons and aircrafts? Unfortunately, there are quite a few things that could cause this. Do you see this issue with our internal vehicles or just third-party aircraft. You appear to be using stock weapons with the AI F-16, correct?
Prepar3D® Engineering Project Manager

minime
Posts: 1198
Joined: Mon Jun 10, 2013 4:33 pm

Postby minime » Fri Dec 20, 2013 3:41 pm

Yes, this is the stock F-16 with a customized attachment.cfg and all stock weapons. Obviously I added a Panel folder to make it flyable.. the panel is from the stock F-35.

Everything I am testing with is stock. F-16, F-22, F-35. And I *think* I have seen it happen on all of the weapons I use, which you can see down there.



But the bug does not always happen. So its one of the hard to catch ones again. It only happens after I have flown a bit and tested something. But I am not coding anything that has to do with graphics or DirectX, just a gauge (which is GDI+) and an external instructor station that only uses SimConnect. So I doubt it has to do with my coding. Also I wasn't using the debugger when it happened, so its unlikely I dirtied it up.



Here is the file:



Code:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<SimBase.Document Type="AceXML" version="1,0">

<Attachments.Stations>
<Station PositionOffset="-4.125, -14.4, 0" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--00-->
<Station PositionOffset="-4.125, 14.4, 0" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--01-->
<Station PositionOffset="-4.125, -17.4, 0.4" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--02-->
<Station PositionOffset="-4.125, 17.4, 0.4" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--03-->
<Station PositionOffset="-0.5, -7.032, 0" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--04-->
<Station PositionOffset="-0.5, 7.032, 0" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--05-->
<Station PositionOffset="+12.5, -2, 1" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--06-->
<Station PositionOffset="-0.288, 0.0, -1.5" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0" /> <!--07-->
</Attachments.Stations>

<Attachments.Loadouts>
<Attachments.Loadout LoadoutTitle="602+A2A" LoadoutType="WEAPON">
<Attachment StationIndex="2" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="3" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="4" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="5" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="7" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
</Attachments.Loadout>

<Attachments.Loadout LoadoutTitle="402+JDAM" LoadoutType="WEAPON">
<Attachment StationIndex="2" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="3" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="4" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="5" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="7" ObjectTitle="GBU-32_JDAM" Quantity="3" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
</Attachments.Loadout>

<Attachments.Loadout LoadoutTitle="402+HARM" LoadoutType="WEAPON">
<Attachment StationIndex="2" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="3" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="4" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="5" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="7" ObjectTitle="AGM-88_HARM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
</Attachments.Loadout>

<Attachments.Loadout LoadoutTitle="402+BLU109" LoadoutType="WEAPON">
<Attachment StationIndex="2" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="3" ObjectTitle="AIM-9M_Sidewinder" Quantity="1" />
<Attachment StationIndex="4" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="5" ObjectTitle="AIM-120_AMRAAM" Quantity="2" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
<Attachment StationIndex="7" ObjectTitle="BLU-109" Quantity="3" PylonTitle="pylon_sidebyside" />
</Attachments.Loadout>

<Attachments.Loadout LoadoutTitle="Standard" LoadoutType="COUNTERMEASURE">
<Attachment StationIndex="0" ObjectTitle="Chaff" Quantity="100" />
<Attachment StationIndex="1" ObjectTitle="Flare" Quantity="100" />
</Attachments.Loadout>

<Attachments.Loadout LoadoutTitle="Standard" LoadoutType="GUN">
<Attachment StationIndex="6" ObjectTitle="M-61_Vulcan" Quantity="1000" />
</Attachments.Loadout>

</Attachments.Loadouts>

<Attachments.Pylons>
<Attachments.Pylon PylonTitle="pylon_sidebyside">
<PylonPoint PositionOffset="0.0, -1.0, -2.10" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0"></PylonPoint>
<PylonPoint PositionOffset="0.0, 1.0, -2.10" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0"></PylonPoint>
<PylonPoint PositionOffset="0.0, 0, -2.40" OrientationOffset="0.0, 0.0, 0.0"></PylonPoint>
</Attachments.Pylon>
</Attachments.Pylons>

</SimBase.Document>







WBard
Posts: 1034
Joined: Mon Aug 16, 2010 7:23 pm

Postby WBard » Fri Jan 17, 2014 9:27 am

Hey minime -



This was actually a content issue in the F16 and some others and we have resolved them for the upcoming patch.

minime
Posts: 1198
Joined: Mon Jun 10, 2013 4:33 pm

Postby minime » Fri Jan 17, 2014 12:54 pm



Quote:

Quote from WBard on January 17, 2014, 09:27

Hey minime -



This was actually a content issue in the F16 and some others and we have resolved them for the upcoming patch.




Ah very cool that's why I saw it rarely, I don't use the F-16 a lot. Good you found it, probably was not easy.


Return to “Prepar3D Professional Plus Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests