Ultra graphics not working

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the additional features present in the Prepar3D Professional Plus client application.
dbarnea
Posts: 4
Joined: Mon Feb 26, 2018 3:32 pm

Ultra graphics not working

Postby dbarnea » Fri Apr 06, 2018 8:13 am

Hi,

I try to choose Ultra graphics, but it ignores my selection and reverts to High.

I believe my spec is strong enough, I have an i7-8700K CPU, nVidia GTX 1080, 32 GB RAM and plenty of space on my SSD. Windows 7.

Sometimes, when I change the graphics settings, it even reverts to medium.

occasionally, I do succeed to set the ultra settings, but after I restart the game, it falls back to the high settings again.

Any Idea ?

Thanks,
Doron.

User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2398
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Ultra graphics not working

Postby Poppet » Fri Apr 06, 2018 9:16 am

Hello Doron

Welcome to the Prepar3D Forums.

What Version number of Prepar3D do you have Installed ?

dbarnea
Posts: 4
Joined: Mon Feb 26, 2018 3:32 pm

Re: Ultra graphics not working

Postby dbarnea » Sat Apr 07, 2018 5:07 am

Hi,

version 4.0.23.21468

Doron.

User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2398
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Ultra graphics not working

Postby Poppet » Sat Apr 07, 2018 9:21 am

Hello Doron

This Issue was fixed in Prepar3D v4 Hot fix 1 (4.0.28.21686)

Fixed the Graphics Profile Name not syncing with the correct saved graphics settings

It is recommended to update Prepar3D v4 to the most recent version (v4.2) but you can also just apply this Client Hot Fix 1 if you want

Sign into your Prepar3D Account, Click the + Legacy Client Downloads (click to expand) to reveal the Client Installers

And you will notice (4.0.28.21686) at the bottom

Please see the link below to for a step by step guide to complete a Client update

http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 2&t=120861

Let us know how you get on

dbarnea
Posts: 4
Joined: Mon Feb 26, 2018 3:32 pm

Re: Ultra graphics not working

Postby dbarnea » Sat Apr 21, 2018 4:41 pm

hi,

I have upgraded to version 4.2 (specifically 4.2.21.24048). And it seemed to work fine.

But now it happen again. The only thing I can think of I did was installing full ORBX scenery. Can this have anything to do with this issue ?

I also had to kill the P3D process once brutally (from the task manager). Maybe it corrupted some file on the way ?

Aside of this specific issue, everything works great.

Thanks,
Doron.

User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2398
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Ultra graphics not working

Postby Poppet » Mon Apr 23, 2018 9:22 am

Hello Doron

No, Installing Scenery will not give this effect.

What 3rd party Utility and Aircraft Add On's do you have Installed ?

------------

Regarding your original Issue, Try these 2 steps and then test Prepar3D

1) Ensure you set up Prepar3D to run as administrator

2) Delete these 2 files Prepar3D_Default.fxml \ Prepar3D_Default.wx, They will generate again when Prepar3D is launched next

This will not effect your 3rd party Add On's

Copy the Tex below and Paste it into your windows search bar and click on the result, this will bring you directly to the correct location

Delete both files then launch Prepar3D and test

Code: Select all

%LOCALAPPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v4

Let us know how you get on


Return to “Prepar3D Professional Plus Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests