update from v 4.4 to v 4.5

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
philip29
Posts: 1
Joined: Fri Jun 01, 2018 1:10 pm

update from v 4.4 to v 4.5

Postby philip29 » Mon Apr 15, 2019 2:30 pm

I am not very pc savvy.
I had p3d v 4.4 academic installed and running ok. I wanted to update to the new version v4.5 and thought that I needed to uninstall v4.4 first, which I did.
Once I had downloaded v 4.5 it wouldn't run because it had multiple messages saying that each individual scenery file was missing.

I have attempted to reinstall v 4.4 in the hope that it would reinstall all the scenery files, following which I was hoping to try again with v 4.5. However, v4.4 is not listed as a download option on my account page.

All I want to do is get v 4.5 up and running.

Any advice would be greatly appreciated- as I say above, I am no expert on this.

Regards

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 2303
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: update from v 4.4 to v 4.5

Postby Rob McCarthy » Mon Apr 15, 2019 2:53 pm

Hello,

Did you have any add-on sceneries installed? One thing to try is running the "Delete Generated Files" shortcut. This is located in Prepar3D's installation directory.

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

User avatar
downscc
Posts: 1424
Joined: Mon Dec 01, 2014 5:46 pm
Location: KCRP

Re: update from v 4.4 to v 4.5

Postby downscc » Mon Apr 15, 2019 6:22 pm

I am not very pc savvy.
I had p3d v 4.4 academic installed and running ok. I wanted to update to the new version v4.5 and thought that I needed to uninstall v4.4 first, which I did.
Once I had downloaded v 4.5 it wouldn't run because it had multiple messages saying that each individual scenery file was missing.

I have attempted to reinstall v 4.4 in the hope that it would reinstall all the scenery files, following which I was hoping to try again with v 4.5. However, v4.4 is not listed as a download option on my account page.

All I want to do is get v 4.5 up and running.

Any advice would be greatly appreciated- as I say above, I am no expert on this.

Regards
You didn't have to delete the entire P3D! Now that you have you will have to reinstall everything that is not installed via the recommended method using add-on.xml files. Those will be recognized by the new installation but stuff that used to the in scenery and terrain configuration files probably has to be reinstalled.

This is why LM has made it possible to only update client and content and leave the scenery alone. Try this next time.
Dan Downs
KCRP


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests