[RESOLVED] Have I installed v4.1 or not?

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
bobmay
Posts: 21
Joined: Mon Sep 08, 2014 12:31 pm

[RESOLVED] Have I installed v4.1 or not?

Postby bobmay » Sat Oct 14, 2017 3:49 pm

I downloaded the v4.1 update with no probs and installed it, again with no probs, although it took the best part of an hour to process the update.
I fired up P3D4 and did not notice any difference from the previous version. I checked the version number from the help menu and it still shows version 4.023.21468.
On trying a re-installation of the v4.1 client component it only offers a repair. So I went ahead with the repair...again with no change in the version number when P3D4 is run.
Is this normal, or has the installation of v4.1 gone awry somewhere?
Please advise.

Thanks

Bob.

User avatar
Poppet
Posts: 2770
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Have I installed v4.1 or not?

Postby Poppet » Sat Oct 14, 2017 4:22 pm

Hello Bob

Did you Uninstall the current Client before you Installed the new v4.1 Client ? This is required

Please the link below for a guide to update Prepar3D using the update component Installers

http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 2&t=120861

Let us know how you get on

bobmay
Posts: 21
Joined: Mon Sep 08, 2014 12:31 pm

Re: Have I installed v4.1 or not?

Postby bobmay » Sat Oct 14, 2017 10:04 pm

Many thanks for your very prompt reply.

You were correct in your guess that I had not deleted the previous client.msi. That will teach me to properly read the installation instructions in future. All seems OK now.

Thanks again,

Bob.


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests