GTX 980 and P3D V5

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
HB-JNA
Posts: 37
Joined: Sat Sep 24, 2016 6:35 pm

GTX 980 and P3D V5

Postby HB-JNA » Sun Aug 02, 2020 6:42 pm

Hi Guys

My GTX 980 cards don't like the V5, I had only crashes and was really unstable. So I didn't have any choice to unstall and go back to V4.5. Is somebody here which are using GTX 980 for V5 without any problem?

Or is the GTX 980 not enough to fly in V5?

thanks for the feedbacks.

brgds
Massimo

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby JorgenSA » Mon Aug 03, 2020 5:58 am

Massimo,

I use a GTX 960, so your GTX 980 is "good enough".

What problems are you having?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

HB-JNA
Posts: 37
Joined: Sat Sep 24, 2016 6:35 pm

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby HB-JNA » Mon Aug 03, 2020 4:09 pm

Hi Jorgen

I started the P3D start the flight and had a crash because of the graphic settings.
And my settings were all low low.

I don't know but I couldn't solve this issue.

Are you flying on V5 with a GTX 960?

Massimo

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby JorgenSA » Mon Aug 03, 2020 4:13 pm

Yes, I am flying v. 5 HF2.

But also, I have Windows 10 v. 2004, and the latest nVidia drivers. Both are very important.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

HB-JNA
Posts: 37
Joined: Sat Sep 24, 2016 6:35 pm

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby HB-JNA » Mon Aug 03, 2020 5:41 pm

okay, nice to hear.

and you don't have issue with crashes? are you flying the FSLABS?
How is the performance better?
I was so frustrated that I unstalled, but I don't have to install again the V5 and I have only crashes...

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby JorgenSA » Mon Aug 03, 2020 6:16 pm

I have no add-ons except a lot - a real lot - of AI, both aircraft and ships, and also FSUIPC.

One of the reasons for that is that v. 5 currently is on a HDD, and within a week or 2 it will be moving to a SSD. After that I am going to install sceneries.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

HB-JNA
Posts: 37
Joined: Sat Sep 24, 2016 6:35 pm

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby HB-JNA » Mon Aug 03, 2020 7:45 pm

but did you have crashes or is it stable?
Did you do some tweaks?

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: GTX 980 and P3D V5

Postby JorgenSA » Tue Aug 04, 2020 7:10 am

It is absolutely stable, no crashes.

I sent you my Prepar3D.cfg per PM.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: rgcads10 and 82 guests