P3D v5 CTD seconds after launch

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 10:15 am

I have just found the remaining things from visual studio


Alex

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby JorgenSA » Sun Aug 02, 2020 10:19 am

Those two are the ones you have to pay for, I think.

Then you should have what I have, and still getting the error.......

Now, here's a long shot, but you never know:

When you run Windows Update, under Advanced options in Update, is the switch "Receive updates for other Microsoft products" set to On?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 10:59 am

Also I am installing the remainder of Visual Studio


Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 1:06 pm

I have tried everything with no success, I am going to uninstall P3D and delete my current installer and get a new installer



Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 1:19 pm

I have just learned that I have Windows 10 Educational do you think this may be the cause?


Alex

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby JorgenSA » Sun Aug 02, 2020 1:24 pm

I don't really think so that the Educational version is a problem, as long as it is up to v. 2004.

When you reinstall, remember to run the installer as Administrator, and install outside the default location - on the first screen of the installation, hit Options, and install to something like C:\P3D. Better even if you can install to a different drive.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 1:39 pm

I didn't run the installer as admin I will re install as admin...


Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 2:43 pm

I have done what you said I should and it is unsuccessful once again :(


Alex

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby JorgenSA » Sun Aug 02, 2020 2:44 pm

Same issue, or what do you have in Event Viewer now?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 2:53 pm

Same Thing...

This is what I got in the logs

Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 5.0.31.35253, time stamp: 0x5eebf566
Faulting module name: pid.dll, version: 10.0.19041.1, time stamp: 0xf385cf53
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000006805
Faulting process ID: 0x383c
Faulting application start time: 0x01d668db5cd64b15
Faulting application path: C:\Users\Alex\P3D\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\Windows\System32\pid.dll
Report ID: 27b4a07d-668d-47ca-b7b6-1dd40a002ca3
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:


Alex

JorgenSA
Posts: 2245
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby JorgenSA » Sun Aug 02, 2020 3:07 pm

This is a new one for me... pid.dll error.

Try this command, run from a command prompt:

sfc /scannow

This will check for damaged files and repair them.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 3:30 pm

will do



Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 6:20 pm

Just installed the new downloader and that did not work, I feel we are out of option and I would like a refund


Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 7:23 pm

UPDATE P3D RANDOMLY OPENED

[UPDATE] it crashed 1 minute later and hasn't opened since


Alex

BA001
Posts: 19
Joined: Sat Aug 01, 2020 10:57 pm

Re: P3D v5 CTD seconds after launch

Postby BA001 » Sun Aug 02, 2020 8:32 pm

I have found the cause of the update! my joystick doesn't run with P3D

Thanks for your time,


Alex


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 94 guests