[RESOLVED] Lighttexture failure !! - Driver Issue

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

[RESOLVED] Lighttexture failure !! - Driver Issue

Postby Wuffi84 » Tue Dec 05, 2017 6:14 pm

I got Problems with the Lights in P3D 4.1 ! Iff it rain so rwy is snowy a bit the aircraftlights begin to make problems !
System is I7 3377k 16GB RAM and Asus 280X direkt CUII GCart ! Windows 10 Pro v1607 installed fresh and all Drivers Ub to Date. P3D v4.1 Installed+Simconnect and Orbx Global>Vecotor>OpenLC-EU>LOWI too ! Then i got this failed Lights again and again. But when i Take Off the light beginn to make no Problems more its only from the Groundkontact with the Aircraftwheels.


Image

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Tue Dec 05, 2017 7:13 pm

Image

Martyson
Posts: 9327
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Lighttexture failure !!

Postby Martyson » Tue Dec 05, 2017 7:20 pm

Are you at a default airport?
Are you using a default aircraft (N350KA)?
Is it same at nighttime?
Is Dynamic lighting On or Off in P3D Options?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Tue Dec 05, 2017 8:49 pm

Yes
Yes
Yes
Its Off

It comes when rwy is wet or snowy or when i drive in the grass.
After take off no problem

Martyson
Posts: 9327
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Lighttexture failure !!

Postby Martyson » Tue Dec 05, 2017 9:06 pm

Yes
Yes
Yes
Its Off

It comes when rwy is wet or snowy or when i drive in the grass.
After take off no problem
I did test.
All ok here.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

tasev1
Posts: 14
Joined: Tue Jun 27, 2017 9:30 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby tasev1 » Wed Dec 06, 2017 5:30 am

Hey, I'm seeing the same problem on my system too! The only thing that changed in P3D was the addition of some scenery, and disabling lighting effects did nothing to remove the issue.

Martyson
Posts: 9327
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Lighttexture failure !!

Postby Martyson » Wed Dec 06, 2017 9:40 am

Hey, I'm seeing the same problem on my system too! The only thing that changed in P3D was the addition of some scenery, and disabling lighting effects did nothing to remove the issue.
Which scenery did you add?

Which default airport did you use to test this problem?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Wed Dec 06, 2017 10:45 am

For me i only Add Orbx Global, Vector, Open Lc EU and Orbx LOWI. I tryed in Standard EDDM. Orbx Lights are Off.

@Tasev1 Whats Ur Grafikcart? Older AMD too maybe?

I Got an Asus 280X Direct Cu2 an Newest Driver

Martyson
Posts: 9327
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Lighttexture failure !!

Postby Martyson » Wed Dec 06, 2017 11:52 am

EDDM stock airport
Orbx Global in use

Aircraft light are ok on my setup.

I noticed a ground texture regeneration issue.
Can be seen from VC and Exterior views.
Try moving eyepoint / panning and check it out.

Which EDDM runway was your screenshot taken at?
I am looking for the trees and building in your screenshot?

Image
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Wed Dec 06, 2017 3:04 pm

Oh Sorry M8 its not EDDM i see but not sure maybe LOWI but dont know exaktly it was bevor 1 Week ;o) !!!
I will do new sceenshoots today if it comes back when i Fly. I Will Try Test Special Effekts off and Dym. Lighting Off today

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Thu Dec 07, 2017 3:19 pm

It begins again i dont know why in german flightx forum other user get this Problem too !
Maybe a AMD grafikcard problem ? I got Asus 280X and other guy 580 Card ! Next Post is Translated from an other German Boardmember with the same Problem:

However, I have noticed now that if a change in the setting for the seasons from now "fall" or winter to "Summer"
the flickering is no longer performed. I ran the SIM for an hour with all the lighting settings on the plane without flickering. Maybe because of the automatic or program adjusted seasons change (winter)
an error. I also did all sorts of settings in the Scenery area. Without success ! Maybe they know
"Professionals" here in the forum more and can help us!? I am only surprised that these are probably only isolated cases. But maybe someone knows advice?

Image
Image

Martyson
Posts: 9327
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Lighttexture failure !!

Postby Martyson » Thu Dec 07, 2017 4:27 pm

Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Wuffi84
Posts: 25
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:01 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby Wuffi84 » Fri Dec 08, 2017 7:19 pm

Hi @ all !
I fixed the problem myself. The Problem was the newest AMD Driver 17.11.2 -> 17.11.4(MINE) !!
I deinstalled Driver with DDU and Reinstall AMD Crimeson 17.10.2 and then all problems gone..... !!!!


It would be nice if Lockheed gets in touch with AMD. Since I'm not the only one who has these problems.
3 People in der German Flightforum have the same Problems and fixxed this with Driver Roll Back too.


gz. Wuffi

tasev1
Posts: 14
Joined: Tue Jun 27, 2017 9:30 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby tasev1 » Sat Dec 09, 2017 8:12 pm

For me i only Add Orbx Global, Vector, Open Lc EU and Orbx LOWI. I tryed in Standard EDDM. Orbx Lights are Off.

@Tasev1 Whats Ur Grafikcart? Older AMD too maybe?
RX470

I Got an Asus 280X Direct Cu2 an Newest Driver

tasev1
Posts: 14
Joined: Tue Jun 27, 2017 9:30 pm

Re: Lighttexture failure !!

Postby tasev1 » Sat Dec 09, 2017 8:14 pm

Hi @ all !
I fixed the problem myself. The Problem was the newest AMD Driver 17.11.2 -> 17.11.4(MINE) !!
I deinstalled Driver with DDU and Reinstall AMD Crimeson 17.10.2 and then all problems gone..... !!!!


It would be nice if Lockheed gets in touch with AMD. Since I'm not the only one who has these problems.
3 People in der German Flightforum have the same Problems and fixxed this with Driver Roll Back too.


gz. Wuffi
Strange that you saw that....my driver was 17.11.2 when my problem started and I upgraded to 11.4 which didn't change the issue. The issue came up NOT during a driver update.


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 83 guests