Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Discussion related to Mission design and creation.
jerseypilot
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2015 7:14 pm

Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby jerseypilot » Sat Jun 30, 2018 1:47 pm

Hey,
So I created a mobile scenery... I created a Hot Air Balloon that flies in a certain path. it works really good, but it only works if I launch this specific scenario. Is there any way to make mobile scenery work without loading a specific scenario, I mean just launch a regular flight and it will be shown?

Thanks.

User avatar
aeronauta
Posts: 1450
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby aeronauta » Wed Jul 04, 2018 11:08 pm

I am also waiting for a reply to this , I know that the SDK Learning centre says " select Export and you have 2 choices : .fsxml / .bgl and .xml .. I select fsxml .bgl and only saves a small fsxml file with heading and no content and no .bgl file , if I select .xml I get a proper .xml file with the objects ... is there anything I am missing??

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

jerseypilot
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2015 7:14 pm

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby jerseypilot » Thu Jul 05, 2018 1:10 pm

From what I understand, you can't export "Mobile Scenery" as BGL.
I want to find a way to activate mobile scenery without loading a scenario.

User avatar
aeronauta
Posts: 1450
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby aeronauta » Fri Jul 06, 2018 7:31 am

OK, but can you create a .bgl file in any way?? I cannot.. and I think it is because the sdk is not refernced anywhere (that I know)in the SimDirector

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

jerseypilot
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2015 7:14 pm

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby jerseypilot » Sat Jul 07, 2018 9:14 am

You cannot create a BGL file when using "mobile scenery" in SimDirector.
I try to find a way to activate "Mobile Scenery" without loading a scenario..

User avatar
aeronauta
Posts: 1450
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby aeronauta » Sun Jul 08, 2018 2:25 am

I understand your comment ,...

would be nice if some one from LM could comment on this ...

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 1660
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby Rob McCarthy » Wed Jul 11, 2018 5:48 pm

Hello,

Currently a scenario is required to manipulate mobile scenery.

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

jerseypilot
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2015 7:14 pm

Re: Using mobile scenery in a "standart scenerio"

Postby jerseypilot » Fri Jul 13, 2018 7:55 am

Rob,
are there any plans to make mobile scenery work without scenario in the future?


Return to “Scenario Development (SimDirector) Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest