[RESOLVED] Watermask / Blendmask Tile Issue - TomatoShade

Discussion related to terrain/scenery design.
thokle
Posts: 5
Joined: Fri Jun 30, 2017 11:55 am

[RESOLVED] Watermask / Blendmask Tile Issue - TomatoShade

Postby thokle » Fri Jul 06, 2018 2:12 pm

Hello guys,
I experience the following issue since Prepar3D v3 and we are now in v4.3. It is my own created photoscenery for Boa Vista in 40cm/px resolution. Additionally I use TomatoShade for the Shaders. However the issue seems like an anomaly to me, sometimes it appears and at one other day I don't have it.
How can you explain this?

Image

Image

There is also a topic on FSDeveloper because of this:

https://www.fsdeveloper.com/forum/threa ... es.440771/

Thanks for your help!

thokle
Posts: 5
Joined: Fri Jun 30, 2017 11:55 am

Re: Watermask / Blendmask Tile Issue

Postby thokle » Sat Jul 07, 2018 12:21 pm

This is how it looks in P3D v3.4.

Image

Image

The tif files have been resampled with SDK of v3.3, if I remember correctly.
Has there been a change in displaying photoreal tiles since v3?

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 1518
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Watermask / Blendmask Tile Issue

Postby Rob McCarthy » Wed Jul 11, 2018 5:59 pm

Hello,

Do you see any visual issues when using the latest SDK tools and with TomatoShade uninstalled?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

thokle
Posts: 5
Joined: Fri Jun 30, 2017 11:55 am

Re: Watermask / Blendmask Tile Issue

Postby thokle » Thu Jul 12, 2018 12:45 pm

Hello Rob,

with default shaders and the last SDK it works!
I will forward this to the developer of TomatoShade.
Thanks for you help!


Return to “Scenery Development Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests