Prepar3D v2 Hotfix (2.5.12946.0)

Forum Rules & News
GBG
Posts: 1
Joined: Mon Mar 03, 2014 7:57 pm

Post by GBG »

I installed the new hotfix, and the migrationtool, since then P3D didn't work.
Ik re-installed my image, and the new hotfoix and the new migrationtool, FSInn diidn't work at all.
I can't fix it anymore.
What's wrong? Is it the Hotfix? ot migrationtool?

Please respond
komplik
Posts: 54
Joined: Sun May 24, 2015 10:22 am

Post by komplik »

Last ASN beta works with 12946 hotfix.
i7-4790k@4.5GHz, GTX1080, custom water cooling, 24GB RAM, 3xSSD, W10
lennycutler
Posts: 2
Joined: Wed Mar 28, 2012 7:46 pm

Post by lennycutler »

With the latest Hotfix, I am now getting Screen Tearing with Vsync On.

Any suggestions.
lennycutler
Posts: 2
Joined: Wed Mar 28, 2012 7:46 pm

Post by lennycutler »

Just realized, Aero had got turned off....Turned it back on and now Vsync is fine.
siperno
Posts: 2
Joined: Fri Apr 03, 2015 6:28 pm

Post by siperno »

Hi All

When I bought P3d professional plus and installed the last update to 2.5.12946.0.I have small problems with terrain.Because all terrain playing like dancer)) any idea for this issue??

I have orbx and vector but I think not because of that.

Thanks All
Mike LM

Post by Mike LM »

Siperno,

Do you have any more information about your issues with terrain? Is it happening only on certain settings or places? What other addons are you running?
siperno
Posts: 2
Joined: Fri Apr 03, 2015 6:28 pm

Post by siperno »

Hi Mike;

I using global vector 1.20,global base,global openLCeurope,Rex Texture Direct and pmdg.
When I flying over germany,england and another countries,terrain is like vibration.I don't understand nothing olso I tried to change graphic settings but unfortunately didn't changed.

My system is i5 3.20 ghz
ndivia geforce gtx770
16 gb Ram
komplik
Posts: 54
Joined: Sun May 24, 2015 10:22 am

Post by komplik »

Siperno,

I think that you are talking about shimmering. You can solve it with nVidia inspector and set Transparency Antialiasing to Sparse Grid Super Sampling 4x or 8x. In P3D you have to set MSAA to same value. But this is very hungry for GPU performance if you flying with heavy clouds. I thing that one GTX980Ti is not enough with full HD resolution. As alterantive to SGSS AA you can try DSR. values between 2 and 3 is enough with smoothnes 25-33 percent. You can enable DSR in nvidia driver settings and in P3D you have to choose relevant screen resolution. It works in full screen. If you want use windowed mode you have to change your desktop resolution too. With DSR you can set up some MSAA.
i7-4790k@4.5GHz, GTX1080, custom water cooling, 24GB RAM, 3xSSD, W10
einherz
Posts: 195
Joined: Thu Jan 15, 2015 2:55 pm

Post by einherz »

hi guys, this is not depended of aa settings, and not about textures shimering, problem is different mesh installed, and when p3d engine is overload or have some problem in terrain.cfg, some place is "dance" with change elevation, i have same problem in some places, from different angles and differents range you see differents elevation, i think most of mine problem is scenes what made for use with fs global 2010, and if use fsgux some place is "dance" and some place have float buildings
lpool97
Posts: 1
Joined: Sun Mar 01, 2015 2:55 pm

Post by lpool97 »

Hi All!

I have just downloaded the 2.5.12946.0 and I have some questions.

1. My current version is 2.5.12943.0, do I need to install other updates (Hotfixes) before this on?
The only available in my Purchased Downloads section is the 2.5.12946.0

2. I have the ORBX base, vector and Norway installed, along with PMDG B737, Majestic Q-400, ASN and GSX Ground Services installed.
Do I have to reinstall everything after applying this update?

Thanks
dmzagar
Posts: 191
Joined: Wed Nov 27, 2013 3:40 pm
Location: New Mexico, USA

Post by dmzagar »

lpool97,
Check out the first post on page 1 of this thread. I think that's what you're looking for.
Dave
spijnpilot
Posts: 1
Joined: Mon Apr 29, 2013 7:58 pm

Re: Prepar3D v2 Hotfix (2.5.12946.0)

Post by spijnpilot »

Going from 2.5.12945 to 2.5.12946. P3D now has a green out line around the edges of the windows and it loads 3 to 4 times slower. :-(
Martin_Starski
Posts: 4
Joined: Fri May 15, 2015 3:58 pm

Re: Prepar3D v2 Hotfix (2.5.12946.0)

Post by Martin_Starski »

Hello,

I've just realized during installation of ChasePlane that my version of P3D v2.5 is 2.5.12945.0

How can I download this last hotfix? Link from this forum doesn't exist.

Regards,
Marcin
Adam Breed
Lockheed Martin
Posts: 1384
Joined: Mon Sep 20, 2010 6:17 pm

Re: Prepar3D v2 Hotfix (2.5.12946.0)

Post by Adam Breed »

Hi Marcin,

Prepar3D v2.5.12946.0 is the only version available for download for v2.

If you go to your Downloads page (http://www.prepar3d.com/purchased_downloads/) you should see it is the only option available for those that purchase v2.

There is no newer version or separate hotfix for v2.

Regards,
Adam
Prepar3D® Engineering Project Manager
Locked