dxgi error device removed...

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
JorgenSA
Posts: 2467
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: dxgi error device removed...

Postby JorgenSA » Sat Jul 25, 2020 6:58 am

@sho69607,

Is your Windows 10 up to version 2004? And if you have add-ons installed, which?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

sho69607
Posts: 44
Joined: Mon May 06, 2019 12:02 am

Re: dxgi error device removed...

Postby sho69607 » Sat Jul 25, 2020 9:59 am

yeah I am on update 2004. I am running a lot of different addons, but all are listed as compatible with v5. The most recent error was when I was running the FSlabs A320, FSDT KJFK, FS2crew, and Active Sky. The error seems to happen a lot in the settings menu or if I switch out of fullscreen. Also from what I can tell it doesn't seem to be addon specific because this has come up under several different scenerios. I have been cycling through different Nvidia drivers and haven't found a stable one yet.

User avatar
nbworld
Posts: 30
Joined: Mon May 14, 2012 8:58 pm
Location: Portugal

Re: dxgi error device removed...

Postby nbworld » Mon Jul 27, 2020 2:27 pm

Hi,

Did you try with 383.33 or 397.64 ?

JorgenSA
Posts: 2467
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: dxgi error device removed...

Postby JorgenSA » Mon Jul 27, 2020 2:49 pm

Only the more recent device drivers work OK with DX12, and as far as I can tell for one that works best with DX12 you'll need to use the most recent one.

At the time of writing this is v. 451.67.

The DXGI error device removed is a DX12 issue, and to fix that you need P3D v. 5 HF2, Windows 10 v. 2004, plus the latest graphics card device driver for your card, no matter whether you have an AMD or a nVidia card.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 29 guests