[RESOLVED] Saitek Throttle

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
Philrogers26
Posts: 7
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:25 pm

[RESOLVED] Saitek Throttle

Postby Philrogers26 » Fri Dec 28, 2018 8:54 pm

What is the best way to get the Saitek Throttle to work both engines in a duel engine plane?

User avatar
janvaane
Posts: 904
Joined: Mon Apr 23, 2012 11:17 am
Contact:

Re: Saitek Throttle

Postby janvaane » Sun Dec 30, 2018 11:04 am

?1: which model
?2: is it recognized in your P3D control options?
|KLM149 | i7-8700k-16GB | Radeon RX580 8GB| flightsimeindhoven.com |

Philrogers26
Posts: 7
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:25 pm

Re: Saitek Throttle

Postby Philrogers26 » Wed Jan 02, 2019 7:58 pm

sorry...it is the Saitek throttle quadrant...and yes it works with p3d but only one engine is working....I've installed FSucip and spad and still can not get it to work

Ray Proudfoot
Posts: 59
Joined: Thu May 18, 2017 8:19 am

Re: Saitek Throttle

Postby Ray Proudfoot » Wed Jan 02, 2019 10:14 pm

Isn’t there an option in FSUIPC5 Assignment section to link an axis to more than one throttle? Like one to 1 & 2 and another to 3 & 4.
Ray (Cheshire, England).

System: P3D v4.4, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, Intel i7-8086K o/c to 4.6GHz, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Win 10 Pro 64-bit, BenQ 32” UHD monitor.

Philrogers26
Posts: 7
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:25 pm

Re: Saitek Throttle

Postby Philrogers26 » Wed Jan 02, 2019 10:18 pm

yeah but not getting the result.....

Ray Proudfoot
Posts: 59
Joined: Thu May 18, 2017 8:19 am

Re: Saitek Throttle

Postby Ray Proudfoot » Wed Jan 02, 2019 10:38 pm

yeah but not getting the result.....
Ah,I’ve just read your first post again. If you want a single throttle axis to handle ALL engines then assign the axis to THROTTLE rather than Throttle 1 or Throttle 2.

That should work.
Ray (Cheshire, England).

System: P3D v4.4, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, Intel i7-8086K o/c to 4.6GHz, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Win 10 Pro 64-bit, BenQ 32” UHD monitor.

Philrogers26
Posts: 7
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:25 pm

Re: Saitek Throttle

Postby Philrogers26 » Sun Jan 13, 2019 12:32 am

Oh wow.....well thanks for the tip.......i guess i should have looked farther down...


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests