[RESOLVED] Beech 58 without G1000 radio stack blank. Prepar3D v4

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
aspen31
Posts: 30
Joined: Sat Aug 29, 2015 6:57 pm

[RESOLVED] Beech 58 without G1000 radio stack blank. Prepar3D v4

Postby aspen31 » Sun Apr 15, 2018 11:00 am

Hi all
Came across a strange problem in P3D V4.2. Don't fly the Beech 58 much but lately had a look and discovered that the non G-1000 Beech 58 radio stack shows only a black blank with no click spots and no lights of any kind. Everything else appears fine and the .cfg looks okay as well.
Any suggestions appreciated.
Thanks
Warren

Martyson
Posts: 4292
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby Martyson » Sun Apr 15, 2018 1:02 pm

Hi all
Came across a strange problem in P3D V4.2. Don't fly the Beech 58 much but lately had a look and discovered that the non G-1000 Beech 58 radio stack shows only a black blank with no click spots and no lights of any kind. Everything else appears fine and the .cfg looks okay as well.
Any suggestions appreciated.
Thanks
Warren
Maybe try a "repair" of P3D or go throught the debug steps:
http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 2&t=123246
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

aspen31
Posts: 30
Joined: Sat Aug 29, 2015 6:57 pm

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby aspen31 » Sun Apr 15, 2018 1:49 pm

Thanks for the suggestions. I hesitate to get into too much repair since this is the only and very small issue I have found with P3D V4.2. I went back to an archived Beech 58 from P3D V3 and it displays exactly the same "black and blank" radio stack - I guess I missed it since I rarely use the Beech 58.
I did attempt a repair of the "client" but the results are exactly the same. I'm wondering if there is a gauge missing.
Best
Warren

Martyson
Posts: 4292
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby Martyson » Sun Apr 15, 2018 1:57 pm

Thanks for the suggestions. I hesitate to get into too much repair since this is the only and very small issue I have found with P3D V4.2. I went back to an archived Beech 58 from P3D V3 and it displays exactly the same "black and blank" radio stack - I guess I missed it since I rarely use the Beech 58.
I did attempt a repair of the "client" but the results are exactly the same. I'm wondering if there is a gauge missing.
Best
Warren
Just wondering, why are you going back to the Beach Baron P3Dv3/v4.2?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

aspen31
Posts: 30
Joined: Sat Aug 29, 2015 6:57 pm

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby aspen31 » Sun Apr 15, 2018 2:04 pm

Hi again
I went back to an earlier Beech just to assess the results - to see if I had radios - which I don't - exactly the same appearance as the P3D V4.2 version. As a bit of additional information if I select the "Radio Panel (or stack)" under "vehicle / instrument panel" all that shows is a black square. The G-1000 equipped Beech 58 looks fine although I have not flown it.
Thanks so far.
Warren

Martyson
Posts: 4292
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby Martyson » Sun Apr 15, 2018 2:17 pm

Hi again
I went back to an earlier Beech just to assess the results - to see if I had radios - which I don't - exactly the same appearance as the P3D V4.2 version. As a bit of additional information if I select the "Radio Panel (or stack)" under "vehicle / instrument panel" all that shows is a black square. The G-1000 equipped Beech 58 looks fine although I have not flown it.
Thanks so far.
Warren
Looks like an Uninstall / re-install to me.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

aspen31
Posts: 30
Joined: Sat Aug 29, 2015 6:57 pm

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby aspen31 » Sun Apr 15, 2018 2:22 pm

Hi again
Thanks. With everything else working fine I probably won't attempt a re-install - I'll just avoid the standard beech 58 and play with it now and then to look for a fix - intriguing but not serious - must be something I have done since I have not been able to find other collaborating reports.
Warren

aspen31
Posts: 30
Joined: Sat Aug 29, 2015 6:57 pm

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby aspen31 » Sun Apr 15, 2018 2:27 pm

Another point. The radios seem to work in terms of contacting ATC etc., even though the radio panel shows only a black silhouette with no lights or click points.
Warren

User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2181
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Beech 58 without G1000 radio stack blank

Postby Poppet » Fri Apr 20, 2018 9:20 pm

Hello Warren

For future reference you can repair the Content component, This will return the gauges back to a default state again

Navigate to the windows Control Panel, Right click on Prepar3D v4 Content and click Repair


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests