The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
Isak
Posts: 7
Joined: Thu May 16, 2019 11:21 pm

The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Isak » Thu May 16, 2019 11:26 pm

Hi, please look at this GIF: https://i.imgur.com/cZ65GNl.gifv. As you can see it the outside like shaking. The GIF is taken from inside the VC in a 787 but it is the same on all aircraft types. On youtube videos and twitch streams is this not the case and I am therefore wondering what setting I need to change to remove this thing. I'm using Chaseplane but I think it should not matter since it was the same before I installed Chaseplane.

Thanks for any answers!

GEK_the_Reaper
Posts: 20
Joined: Thu Feb 22, 2018 12:39 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby GEK_the_Reaper » Fri May 17, 2019 8:51 am

Is this is a custom scenery?
If yes, could it be using AFLT (look in your Documents where xml Addon's are installed if you find something with AFLT).
Gerald Krutsch - Germany

Core i7 4790 / ASUS H87-PRO / MSI GTX 970 / 16 Gb RAM Corsair Vengeance 1600 / 24" Full HD.

WIN 10 HOME 64 + P3D v4 + GEP3D + UTX Europe + FS Global UNG + ORBXTreesHD+ ASP4+ ASCA+ ENVTEX+ ENVSHADE+ GSX+ ChasePlane

Isak
Posts: 7
Joined: Thu May 16, 2019 11:21 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Isak » Fri May 17, 2019 10:28 am

Yes the scenery is ESSA from ORBX. I'm not home at the moment so I can't check the AFLT thing but I will when I get home. If I would find it, is this something that can be disabled or what is it really?

Isak
Posts: 7
Joined: Thu May 16, 2019 11:21 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Isak » Fri May 17, 2019 11:06 am

I cannot find anything that matches AFLT in the Prepar3d v4 Add-ons folder.

GEK_the_Reaper
Posts: 20
Joined: Thu Feb 22, 2018 12:39 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby GEK_the_Reaper » Fri May 17, 2019 3:43 pm

There was an addon generated to easely create custom airport lights called AFLT (Airfield Lights Toolbox). That Addon used to cause some bouncing of planes on the ground.

Since you don't have that Addon, I can't provide you any further help. Sorry.
Gerald Krutsch - Germany

Core i7 4790 / ASUS H87-PRO / MSI GTX 970 / 16 Gb RAM Corsair Vengeance 1600 / 24" Full HD.

WIN 10 HOME 64 + P3D v4 + GEP3D + UTX Europe + FS Global UNG + ORBXTreesHD+ ASP4+ ASCA+ ENVTEX+ ENVSHADE+ GSX+ ChasePlane

Yungz_
Posts: 21
Joined: Wed Oct 26, 2016 9:21 am

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Yungz_ » Sun May 26, 2019 1:40 am

Hi,

I've been suffering this problem for ages too. Did you end up finding a solution??

Kind regards

Isak
Posts: 7
Joined: Thu May 16, 2019 11:21 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Isak » Mon May 27, 2019 10:27 pm

Hi,

I've been suffering this problem for ages too. Did you end up finding a solution??

Kind regards

I have not found a solution yet, but I've noticed a pattern with the engines running so probably the shaking has something to do with them. I've tried to turn down all the effects sliders in Chaseplane but without any impact on the shaking or whatever it is.

Any more input on this would be appreciated!

Yungz_
Posts: 21
Joined: Wed Oct 26, 2016 9:21 am

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Yungz_ » Sun Jul 07, 2019 9:07 am

Any solutions as of yet?

User avatar
dexthom
Posts: 98
Joined: Fri Feb 10, 2012 1:44 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby dexthom » Sun Jul 07, 2019 11:08 am

Perhaps a vertical sync problem?

Yungz_
Posts: 21
Joined: Wed Oct 26, 2016 9:21 am

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Yungz_ » Sun Jul 07, 2019 11:48 am

Perhaps a vertical sync problem?
I don't think so because it only occurs when the engines are on.

Martyson
Posts: 5983
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Martyson » Sun Jul 07, 2019 3:01 pm

Any solutions as of yet?
Do you see the problem when using the outside view?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Yungz_
Posts: 21
Joined: Wed Oct 26, 2016 9:21 am

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Yungz_ » Mon Jul 08, 2019 2:14 am

Yes. It occurs in all views.

User avatar
Mike Sierra
Posts: 277
Joined: Wed Jan 15, 2014 10:07 pm

Re: The outside or somehting is like "shaking"... idk?! help

Postby Mike Sierra » Thu Jul 11, 2019 12:23 pm

Can be that this shaking resembles the vibrations of the plane with running engines?
...just an idea

Michael.
N 48°10' E 13°30' 496m
Austria, Europe
-vv-
ASUS ROG Maximus X Hero, I7-8700K, 6x 4.70GHz, Corsair Vengeance 32GB DDR4-4133, 2x ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 (SLI) @ 5760x1080, Win10prof64 on 1TB SSD, P3Dv3.4.22.19868, P3Dv4.4.16.27077 on 2GB V-Nand SSD


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 35 guests