3Dsmax doesn't export Default Transparent

davidros
Posts: 11
Joined: Fri Mar 30, 2012 2:21 pm

3Dsmax doesn't export Default Transparent

Postby davidros » Mon Jun 19, 2017 11:07 am

Hello All

this problem started after installing the P3dv4 sdk I try to work the normal way with Material Editor and with

the shader tool. i test it with only with one transparent texture and as well with some more. then that

it "forgot" ZBias when needed and in special parameters the marked option like no shadow

I re install and install again the same problem stay

only with MCX it works after exporting as MDL

Thanks for any Help

David

davidros
Posts: 11
Joined: Fri Mar 30, 2012 2:21 pm

Re: 3Dsmax doesn't export Default Transparent

Postby davidros » Mon Jun 19, 2017 12:43 pm

One remark I did another test uninstall the P3Dv4 and Install the last P3Dv3.4 and NO transparent problem it's show up and works OK

Clifton Crane
Lockheed Martin
Posts: 763
Joined: Tue Sep 25, 2012 2:34 pm

Re: 3Dsmax doesn't export Default Transparent

Postby Clifton Crane » Tue Jul 25, 2017 5:08 pm

Hi davidros,

Are you seeing the issue with the Shader Tool or when in Prepar3D?

Do you have the "Blend diffuse by diffuse alpha" setting checked? What are your "Source Blend" and "Destination Blend" values?

Thanks.
Clifton Crane
Prepar3D® Software Engineer


Return to “Software Development Kit (SDK) Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest