Determine Olson Land Class at a Location

SJT
Posts: 16
Joined: Sun Jan 27, 2013 6:06 pm

Determine Olson Land Class at a Location

Postby SJT » Sun Apr 08, 2018 8:01 pm

Hi,

I'm developing an app in which I need to determine the land class type at a given map lat/long location.

Using SimConnect, I can call RequestGroundInfo, and from the SIMCONNECT_DATA_GROUND_INFO datas returned, I can get the surface type. That gives me an approximation to Olson Land classifications - but it's not exactly the same. eSurfaceType is really oriented more towards the type of surface at an airport (typically) than it is with the actual land class though it does additionally have rock and forest (not typical runway surfaces !!) as surface types.

The landclasses are pretty much defined in ThermalDescriptions.xml, as well as in the Learning Center documentation under "Terrain". Those are what I am trying to get at, but I am completely lost as to how to get at them from SimConnect - if it is at all possible. ThermalDescriptions.xml alludes to there being an association with Simconnect.WeatherCreateThermal - but I can't find a relationship at all.

I've now been round the Learning Center many times, and researched other forums as much as possible - and come up with nothing. I'm now completely stuck, apart from "living with" using eSurfaceType and creating my own lookup table approximation. I don't really want to do that. Can anyone help me with this, please?

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 1895
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Determine Olson Land Class at a Location

Postby Rob McCarthy » Tue Apr 10, 2018 2:06 pm

Hello,

Unfortunately there is currently no way to query for this information through SimConnect.

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

SJT
Posts: 16
Joined: Sun Jan 27, 2013 6:06 pm

Re: Determine Olson Land Class at a Location

Postby SJT » Tue Apr 10, 2018 11:15 pm

Thanks Rob. It's nice at least to be able to stop banging my head on this brick wall!! But is there any other way of getting at it? TmfViewer must use location. Is that a possible "in", I wonder ?


Return to “SimConnect Interface Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests