Prepar3D v2 Hotfix (2.5.12945.0)

Forum Rules & News
Loek1
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:13 am

Postby Loek1 » Fri May 08, 2015 4:51 am

Hi Dylan,

As you can read I had the same problems. Now my P3D including all the ORBX sceneries, REX and MyTraffic runs as never before. With my Cherokee frt from 40 to 110.

I will help you.
- uninstall all the p3d and orbx
- clean your computer and repair all your registers. Download a well known program for this. Do not go on without!!
- download the latest version of p3d, DO NOT USE the hotfix.
- download all the add-ons again. Only use the LATEST versions of ORBX.
- do download the libs from ORBX. Without is a good install NOT possible.

After install of p3d make a test situation. You will see, depending of your computer a frt above the 50.

- now install ORBX carefully and use the libs!!!

After I did all above the p3d did not run smoothly. I got frustrated till I did:

- configure the p3d by using the movies on YouTube. configure the p3d
- DO NOT change the setting of your video card
- auto vegetation setting on dense. Not above because it is not natural.

Now I fly above Open Europe and it runs as never before. Trees are on the right place, beautiful clouds, lot of A1 on the airfields and I am a happy pilot again and I prepare my holiday in France.

Regards and tell us how it works with you
Loek

dmbyerly86
Posts: 9
Joined: Mon Mar 10, 2014 12:26 pm

Postby dmbyerly86 » Fri May 08, 2015 10:36 am

Hi Loek,

I did a clean install from the latest version without the hot fix.
The only addons I have is FSUIPC and some models from Dino. No addon scenery.
I can get over the neighborhoods randomly showing up. What I don't get is why it's
happening. Also, why are clouds attached to the ground around 6,000ft msl.
Another bug I noticed, is NAS Whiting Field (KNSE). The runaways are half missing, taxi lights
are floating and the apron is covering some of the runway. Just baffles me.
This is a bit too complex for me. I can follow instructions but I have no idea what you are
referring to. (ORBX)
Thanks again
Dylan

Loek1
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:13 am

Postby Loek1 » Fri May 08, 2015 2:36 pm

Uninstall p3d by using the uninstall program AND taking away all the other p3d stuff, read about the answers from our p3d hero Saul.

Clean install is first cleaning your computer and repairing the registers. Use CCleaner.

Then download the latest version of p3d and install it. The add-ons you use maybe are not to use with p3d 2.5. Find it out. Do know that the directory structure in p3d 2.5 has changed. That also is your problem. Some stays and some is renewed.

Then fine-tuning by using https://www.youtube.com/watch?v=nKL8HZKyq3Y

That is all I know and it will give good results
Loek

cwdefouw
Posts: 1
Joined: Fri Feb 20, 2015 3:34 am

Postby cwdefouw » Fri May 08, 2015 2:37 pm

I was also getting the "You must be logged in to download this file" I tried in IE and Chrome with same results. Was definitely logged in correctly. Only way I could get it to work was to download on another computer.

Loek1
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:13 am

Postby Loek1 » Fri May 08, 2015 3:15 pm

Yes I read about but clean your history and repair everything.

Loek

dmbyerly86
Posts: 9
Joined: Mon Mar 10, 2014 12:26 pm

Postby dmbyerly86 » Sat May 09, 2015 5:42 am

Hey Loek. I did see that video and used those settings. I would
rather not mess with the registry. The program is working fine.
Just some bugs (if that's appropriate) in the program.
1. Will your solution fix my cloud level problem?
2.Will it fix the noticeably missing runway at NAS Whiting South (KNDZ)
I would upload images, but can't figure how to in this thread.
-Dylan



Loek1
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:13 am

Postby Loek1 » Sat May 09, 2015 6:48 am

In mine I see the 2 runways. Clouds as normal. It has to do with the level and there are some strange dikes around the field.

May be try to buy the Pilot's FS Global 2010 Mesh, that because of the level and runway. But the rest??

I have no problem so you should also have none. Please do what I told to uninstall and install etc.

Loek

dmbyerly86
Posts: 9
Joined: Mon Mar 10, 2014 12:26 pm

Postby dmbyerly86 » Sat May 09, 2015 11:52 am

Please bear with me. I have no idea if these worked or not. (trial and error)

Cloud level in sally cooridor, Nevada

Notice how low the clouds are

Clouds are atached to the mountain

Partial runway at NAS Whiting South

Loek1
Posts: 37
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:13 am

Postby Loek1 » Sat May 09, 2015 1:52 pm

Hi,

There are no photos.

Loek

dmzagar
Posts: 191
Joined: Wed Nov 27, 2013 3:40 pm
Location: New Mexico, USA

Postby dmzagar » Sat May 09, 2015 2:42 pm

Dylan,
I took a quick look at KNSE and it seemed fine, but KNDE to the north looks like your post. Seems like the default scenery is to blame. If you're on the active and zoom up with F12, at some point the runways appear. Doesn't help with floating buildings though. I am running 2.5.12945.0 but I don't think it's to blame.
Dave

dmbyerly86
Posts: 9
Joined: Mon Mar 10, 2014 12:26 pm

Postby dmbyerly86 » Sat May 09, 2015 3:01 pm

Hi Dave,
Thank you for confirming this.
I just did another clean install and now
cleaned the registry like Loek advised.
We'll see...
-Dylan

Juandino
Posts: 12
Joined: Fri Jul 18, 2014 7:04 pm

Postby Juandino » Wed May 13, 2015 8:11 pm

a greeting
please For 64-bit version can crear un fuller menu As more fully the previous FSX



http://flyawaysimulation.com/images/downloadshots/17946-uibkgrdzip-0-uiback.jpg

Roma
Posts: 19
Joined: Sat Oct 18, 2014 10:47 am

Postby Roma » Sun May 17, 2015 11:54 am



I can't download this file, I got this message:

" An existing connection was forcebly closed by te remote host"

I'm logged, for sure!
Can someone help me?

Roma
Posts: 19
Joined: Sat Oct 18, 2014 10:47 am

Postby Roma » Wed May 20, 2015 6:36 pm

Ok! No help! Thank anyway guys.

Fervex
Posts: 24
Joined: Thu Jun 07, 2012 5:15 pm

Postby Fervex » Thu May 21, 2015 1:20 am

Roma
Works for me.
1) Allow browser cookies
2) Log on on top right of this site
3) return to this forum and click
Otherwise, download full version (2.5.12945.0) from you account/my purchases but uninstall previous one for the activation licence


Return to “Rules & News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests